Advocaatje leef je nog! Advocaat koffie voor in het prille voorjaar Even nawinteren zou je het kunnen noemen, een warme kleur en smaak, voor het begin van de lente. Naast de voorjaarsbollen op de eettafel, ook een warm lekkernij. Een beetje een oude wijven drank, maar wel lekker! Het recept Ingrediƫnten 1 1/2 kopje koffie-ijs 1 1/2 kopje advocaat 1 kopje hete sterk gezette koffie 4 eetlepels slagroom 4 snufjes gemalen nootmuskaat Hoe bereid je de advocaat lentekoffie? Schep het ijs in een pan op een laag vuur. Roer de advocaat en de koffie erdoorheen en verwarm het geheel ongeveer 3 minuten. Giet het mengsel in vier glazen. Schep op het mengsel in elk glas 1 eetlepel slagroom en bestrooi dit met nootmuskaat. Genieten maar! Must Have Coffee news Haal voor Pasen de Must Have Easter paasmand in huis, nu in prijs verlaagd!! Must Have Easter
Valentijnskoffie Het is al weer bijna 14 februari, Valentijnsdag, een dag dat geliefden elkaar extra aandacht geven. Geschiedenis Voor de Romeinen was dit een serieus feest. Namen van ongehuwde vrouwen werden in een kom gedaan, waarop ongehuwde mannen een naam mochten trekken. Tijdens het feest werden ze aan elkaar gekoppeld. Met de opkomst van het christendom werd dit feest verboden door de kerk. Het koppelfeest kreeg een meer romantisch karakter, meer zoals we het vandaag de dag kennen. Tegenwoordig leeft sinds de midden jaren 90, Valentijnsdag steeds meer in Europese landen. In Amerika en Engeland was het al langer een traditie. Liefde in de koffie Om deze dag online wat meer liefde te geven, doe ik de Torani siropen in de aanbieding. Geef je koffie een 'romantisch' tintje en geef je lief een zoetje met verschillende smaken. Bezoek de webshop en bekijk ons aanbod aan smaken! Valentijnsactie Torani siropen Torani
Slow coffee 'Het is zondagochtend, de zon schijnt in onze keuken. Ik hoor gezellige kreten vanuit de slaapkamer van mijn dochter komen. De dag kan beginnen en die begint met een gezamenlijk ontbijt.' Eerst even de was opvouwen, de vaatwasser uitruimen, dan een pan met water op het vuur. Het water kookt en de eitjes kunnen erin. Nu is het tijd om de fluitketel te vullen, voor een heerlijk kopje thee en natuurlijk koffie! Ik heb geleerd hoe ik slow coffee moet maken en laat aan jullie zien hoe ik dat doe. Deze filter is al jaren oud maar doet prima zijn werk! Zorg dat je een goede maat papierenfilter aanschaft en van te voren even nat maakt, zodat er geen 'papiersmaak' achter blijft. Ik doe twee maatschepjes espresso in de filter en schenk langzaam het gekookte water erbij. Als het goed is, zie je belletjes. Nu even wachten en dan kan je weer opschenken. Je kan de espresso zo sterk maken als je zelf wil. Hieronder zie je
Reacties